Використовується для виготовлення наступних видів сирів:
Сир російський, голландський сир, сир моцарелла, сир сулугуні.
(при надсиланні замовлення, інструкція з покроковим описом приготування додається)
Склад:
вода, сіль 15%, мікробіальна протеаза (M.miehei; 1%) антимікробіальний (бензоат натрію)
Найчастіше бринзу виробляють із коров'ячого, овечого козячого молока.
Першими готувати бринзу навчилися народи кочівники, котрі займалися скотарством. Як свідчить легенда - це було понад чотири тисячі років тому. На сьогоднішній день бринза є найважливішим кулінарним компонентом молдавської, румунської, болгарської, македонської кухні.
Гуцули дуже трепетно ставляться до виготовлення цього продукту. Бринзу готують з липня до вересня у горах на свіжому повітрі. Пастухи відводять стада овець у гори, вони обізнані про всі тонкощі цвітіння трави і знають, куди не треба вести стада і де наповнена трава соком. Приготування бринзи та збирання молока проводиться на гірських стоянках, на чистому повітрі в дубових або букових бочках. Приготування бринзи було чоловічим ремеслом, і ця традиція збереглася і сьогодні.
Найбільш характерний гарнір до страв, що включають бринзу – смажену цибулю, часник, баклажани, пшеничний хліб та картопля.
Гурмани віддають перевагу легкому сухому молодому молдовському вину або виноградному сіку. Чудові страви дає суміш з тертої бринзи з вареним гарбузом - це є поживне пюре.
Сир та Бринза, приготовлена, в домашніх умовах збагачена кальцієм, містить у собі максимальну кількість білка, природний сирний аромат, а головне не містить стабілізатори, ароматизатори та консерванти!
Для того, щоб надати бринзі більш святкового вигляду, пікантний смак у молоко при приготуванні можна додати різні спеції.