Мікробіологічний склад закваски для приготування домашнього ацидофільного йогурту:
- Bifidobacterium complex (комплекс біфідобактерій)
- Streptococcus salivarius sp. Thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii sp bulgaricus (болгарська паличка)
- Lactobacillus acidophilus (ацидофільна паличка)
Ацидофільний йогурт – це унікальний кисломолочний напій, з найбагатшим складом пробіотичних культур: комплекс біфідобактерій та лактобактерій: болгарської та ацидофільної палички.
Ацидофільне молоко та ацидофільний йогурт (лат. acidus кислий + гр. phileo люблю), - кисломолочні продукти, що володіють високими дієтичними та лікувальними властивостями.
Ацидофільна паличка не руйнується під дією травних соків, краще ніж інші молочнокислі бактерії приживається в товстому відділі кишечника, створюючи там кисле середовище, несприятливе для гнильних мікробів.
Особливо корисний ацидофільний йогурт при хронічних захворюваннях кишківника, у тому числі і при хронічній дизентерії. Систематичне вживання йогурту:
усуває розлад (діарею), покращує загальний стан організму.
ацидофільні продукти рекомендуються хворим на туберкульоз, а також дітям, у яких виявлена туберкульозна інтоксикація.
служать добрим загальнозміцнюючим засобом при виснаженні, недокрів'ї, астенії (слабкості).
необхідно, якщо в організмі виявлено нестачу вітамінів групи і при неврозах.
Не слід вживати ацидофільний йогурт хворим на гастрит з підвищеною кислотністю, виразковою хворобою, панкреатитом, особливо в період загострення.
Микробиологический состав закваски для приготовления домашнего ацидофильного йогурта:
- Bifidobacterium complex (комплекс бифидобактерий)
- Streptococcus salivarius sp. Thermophilus
- Lactobacillus delbrueckii sp bulgaricus (болгарская палочка)
- Lactobacillus acidophilus (ацидофильная палочка)
Ацидофильный йогурт – это уникальный кисломолочный напиток, с богатейшим составом пробиотических культур: комплекс бифидобактерий и лактобактерий: болгарской и ацидофильной палочки.
Ацидофильное молоко и ацидофильный йогурт (лат. acidus кислый + гр. phileo люблю), - кисломолочные продукты, обладающие высокими диетическими и лечебными свойствами.
Ацидофильная палочка не разрушается под действием пищеварительных соков, лучше чем другие молочнокислые бактерии приживается в толстом отделе кишечника, создавая там кислую среду, неблагоприятную для гнилостных микробов.
Особенно полезен ацидофильный йогурт при хронических заболеваниях кишечника, в том числе и при хронической дизентерии. Систематическое употребление йогурта:
- устраняет расстройство (диарею), улучшает общее состояние организма.
- ацидофильные продукты рекомендуются больным туберкулезом, а также детям, у которых обнаружена туберкулезная интоксикация.
- служат хорошим общеукрепляющим средством при истощении, малокровии, астении (слабости).
- необходимо, если в организме обнаружен недостаток витаминов группы В и при неврозах.
Не следует употреблять ацидофильный йогурт больным гастритом с повышенной кислотностью, язвенной болезнью, панкреатитом, особенно в период обострения.