Мікробіологічний склад закваски для приготування домашнього йогурту лактобактерії:
- Str.Thermophlus
- Lb.bulgaricus
- Lb.acidophilus
Справжній живий йогурт лактобактерії складається з натурального молока та закваски, яка містить культури болгарської палички та термофільного стрептокока.
Паличкоподібну бактерію, виявлену в 1907 році, назвали Lactobacillus bulgaricus на честь країни — Болгарія, в якій вона була вперше відкрита та використана, а сферичну — Streptococcus thermophilus.
Закваска лактобактерії - містить болгарську паличку та ацидофільну паличку, має сприятливий вплив на здоров'я людини, адже це саме ті бактерії, які несуть на собі основу захисну функцію для організму споживача.
Потрапляючи в організм, культури лактобактерії створюють кислотне середовище, в якому шкідлива та патогенна мікрофлора просто не здатна існувати. Корисний вплив закваски лактобактерії:
активізує процеси очищення організму, нейтралізує побічні дії лікарських засобів та антибіотиків;
стимулює вироблення власного інтерферону та зменшує ризик онкозахворювань;
корисно вживати при запорах, колітах, гастритах, захворюваннях печінки та жовчних шляхів, ожирінні, а також при недокрів'ї та інфаркті міокарда;
дуже корисна та рекомендується до застосування, як допоміжний засіб для регулювання зменшення ваги;
Деякі види Lactobacillus знайшли застосування у промисловості для виробництва кефіру, йогурту, сирів.
Біологічні властивості
Лікувальний ефект препаратів, що містять лактобактерії, зумовлений антагоністичною дією лактобактерій щодо патогенних мікроорганізмів, включаючи стафілококи, коригують дію препарату при порушеннях бактеріоценозу. Вживання закваски лактобактерій покращує обмінні процеси, перешкоджає формуванню затяжних форм кишкових захворювань, підвищує неспецифічну резистентність організму.
Микробиологический состав закваски для приготовления домашнего йогурта лактобактерии:
- Str.Thermophlus
- Lb.bulgaricus
- Lb.acidophilus
Настоящий живой йогурт лактобактерии состоит из натурального молока и закваски, которая содержит культуры болгарской палочки и термофильного стрептококка.
Палочковидную бактерию, обнаруженную в 1907 году, назвали Lactobacillus bulgaricus в честь страны — Болгария, в которой она была впервые открыта и использована, а сферическую — Streptococcus thermophilus.
Закваска лактобактерии – содержит болгарскую палочку и ацидофильную палочку, имеет благотворное влияние на здоровье человека, ведь это именно те бактерии, которые несут на себе основу защитную функцию для организма потребителя.
Попадая в организм, культуры лактобактерии создают кислотную среду, в которой вредоносная и патогенная микрофлора просто не способна существовать. Полезное влияние закваски лактобактерии:
- активизирует процессы очищения организма, нейтрализует побочные действия лекарственных средств и антибиотиков;
- стимулирует выработку собственного интерферона и уменьшает риск онкозаболеваний;
- полезно употреблять при запорах, колитах, гастритах, заболеваниях печени и желчных путей, ожирении, а также при малокровии и инфаркте миокарда;
- очень полезна и рекомендуется к применению, как вспомогательное средство для регулирования уменьшения веса;
- некоторые виды Lactobacillus нашли применение в промышленности для производства кефира, йогурта, сыров.
Биологические свойства
Лечебный эффект препаратов содержащих лактобактерии, обусловлен антагонистическим действием лактобактерий в отношении патогенных микроорганизмов, включая стафилококки, корректируют действие препарата при нарушениях бактериоценоза. Употребление закваски лактобактерий улучшает обменные процессы, препятствуют формированию затяжных форм кишечных заболеваний, повышает неспецифическую резистентность организма.