Беремо 10 літрів молока гріємо на 75 ° С, охолоджуємо до температури 37 ° - 38 ° С.
Додаємо 1 пакетик мезофільної закваски, перемішуємо та залишаємо на 30 хвилин.
Додаємо молокозгортаючий фермент: Рідкий фермент: 2 ч. ложки зі 100г скляної пляшечки. Або сухий фермент: кінчик чайної ложки розчиняємо у 2 ст. ложках холодної кип'яченої води (перемішуємо 3 хвилини і залишаємо для сквашування на 60 хвилин)
Ріжемо потік на кубики 10 ÷ 15 мм і залишаємо 5 хвилин.
Вимішуємо 5 хвилин|мінути|, залишаємо на 5 хвилин|мінути|.
Вимішуємо 10 хвилин|мінути|, відбираємо 10% сироватки.
Вимішуємо 10 хвилин|мінути|, залишаємо на 3 хвилини.
Відбираємо 30% сироватки.
Додаємо 1 літр гарячої води (не більше 45 ÷ 50 ° С), вимішуємо 10 хвилин.
Зливаємо частину сироватки.
Вибираємо сир у форму під шаром сироватки.
Ставимо сир під прес на 30 хвилин. Поступово збільшуємо тиск, щоб не запресувати сироватку в сир.
Перевертаємо сир, збільшуємо тиск і пресуємо ще 40 хвилин.
Перевертаємо та пресуємо 6 ÷ 8ч.
Дістаємо сир із форми та кладемо в розсіл. Розсіл: 1 літр води - 200 г солі. Солимо сир 12 ÷ 24 год.
Дістаємо сир із розсолу, обсушуємо 2 ÷ 3 дні. Температура у приміщенні має бути не більше 22°С.
Покриваємо сир парафіном чи воском. Ставимо на дозрівання на 2 ÷ 6 місяців